PVC

PVC – Polyvinylclorid
PVC er et af de ældste plastmaterialer, der eksisterer og findes i mange forskellige typer og kvaliteter. Materialet har tidligere været meget bredt anvendt, bl.a. til emballage, men må ikke længere anvendes ved kontakt med levnedsmidler, og affald skal sendes til destruktion. På grund af sin gode kemikalieresistens bruges PVC ofte til kar, rør og lign. i kemi- og levnedsmiddelindustrien. Maskinindustrien bruger ofte PVC, hvor der ikke er tale om slid. Ligesom det også anvendes til ventilationskanaler, afskærmning, kabinetter og andre vakuumformede emner. Skiltebranchen anvender PVC-plader, som i opskummet form tillige er UV-stabile.

Som halvfabrikata kendes PVC primært som stænger, plader (farvede og klare) samt rør. Men også i blødgjort udførelse som bændler og svingdørsfolie. Plader findes i flere kvaliteter: almindelige slagfaste, ekstra slagfaste, som også er god til termoformning, samt opskummede.

Anvendelse (svingdørsfolie)
Klar blødgjort PVC anvendes som afskærmning mod blæst og kulde/varme ved porte og døre, ofte i forbindelse med køle-frysehuse. Klar blødgjort PVC, PVC Flex, anvendes mest som bændler i 200-300-400 mm bredde, således at personer, trucks og lign. kan komme igennem. Fås også som svingdørsfolie i brede baner.

  • Kar
  • Skilte
  • Fittings
  • Beholdere
  • Rørsystemer
  • Afskærmninger til ventilationskanaler

Download

Vi lagerfører et bredt program i plader, stænger og emnerør, samt blødgjort PVC.

PVC xt. alm. slagfastPVC xt. ekstra slagfastPVC presset alm. slagfast
Massefylde, g/cm³1,411,401,40
Kugletrykshårdhed, N/mm²120110120
Trækstyrke, MPa554558
Elasticitetsmodul, MPa320025003000
Kærvsejhed, KJ/m²484
Fugtoptagelse 50%RF, %<0,1<0,1<0,1
Anvendelsestemp., 0C0/+60-20/+600/+60
Udvidelseskoefficient, 10-5/0C7,57,57,5
Syre (fortyndet)+++
Base+++
Opløsningsmiddel
UV-lys(+)(+)(+)

+ = anvendeligt
– = ikke anvendeligt
() = begrænset anvendeligt