PMMA

PMMA – Polymethylmethacrylat (Acryl, Plexiglas)
PMMA er et amorft materiale, som i vid udstrækning kan anvendes, hvor man tidligere benyttede glas. I industrien anvendes hovedsagligt den klare og den røgfarvede plade, mens den opalhvide samt de mange forskellige farvede plader især finder anvendelse i design- og reklameindustrien. PMMA plader er mest kendt i den ekstruderede udgave, da de har den fineste tolerance. Støbte plader har den fordel, at de kan fremstilles i tykkere udgaver samt i blokke. PMMA fremstilles også i rør og stænger, ligesom der findes flere kvaliteter med specielle egenskaber.

PMMA er UV-bestandig og har god lysgennemgang. Materialet har stor stivhed og en pæn overfladeglans. Slagstyrken er 6-8 gange så stærk som glas, men overfladen er ikke så hård og vil derfor være mere modtagelig overfor ridser. PMMA er et meget kærvfølsomt materiale, hvilket man bør tage hensyn til i forbindelse med mekanisk bearbejdning. PMMA er velegnet til varmformning, bukning over varmetråd og limning.

Anvendelse
PMMA anvendes ofte til afskærmning, kabinetter og forsatsruder samt andre steder, hvor man af vægtmæssige årsager med fordel kan erstatte glas med acryl. Til lysskilte, displays og dekoration er PMMA et meget anvendt materiale. Mulighederne er næsten uendelige, både med hensyn til farver og former.

  • Skilte
  • Montre
  • Displays
  • Afskærmninger

Download

Vi lagerfører PMMA i plader, rør og rundstænger.

PMMA – ekstruderetPMMA – støbt
Massefylde, g/cm³1,191,19
Kugletrykshårdhed, N/mm²190190
Trækstyrke, MPa7082
Elasticitetsmodul, MPa32003300
Kærvsejhed, KJ/m²22
Fugtoptagelse 50%RF, %0,30,3
Anvendelsestemp., 0C0/+700/+80
Udvidelseskoefficient, 10-5/0C76
Lysgennemgang, % v/3 mm9293
Syre (fortyndet)(+)+
Base++
Opløsningsmiddel
UV-lys++

+ = anvendeligt
– = ikke anvendeligt
() = begrænset anvendeligt